pienin tölkki

maailman

BOOSTED
KOMBUCHA

2,8% vol.

1.4.2021

tiedote – aprillia!

Suomalainen smål julkaisi maailman pienimmän tölkkijuoman

Pienikokoiset tölkit saapuvat kauppojen hyllyille huhtikuun aikana, ja innovaatiota ollaan kovaa vauhtia viemässä maailmalle.

 

Juomapuolen uusin innovaatio on täällä. Kotimainen juomabrändi ”smål” tuo kauppoihin 2,8% vahvan suomalaisen ginin ja kombuchan yhdistelmän, joka on pakattu maailman pienimpään, vain 330 millilitran kokoiseen tölkkiin. Julkistuksen taustalla ovat kaksi juoma-alan ammattilaista, Eetu Topo ja Fred Karlsson. “isot tölkit on jo niin nähty, miksi ihmeessä niitä huikkia pitää ottaa niin monta kun pienemmälläkin pärjää”, Topo kysyy. “Me tehtiin tulevaisuuden kuluttajaa ajatellen tällainen sopiva 330 millilitran tölkki, että on kiva ottaa se siinä nopeasti juttelun lomassa. Meiltä saa myös toivottavasti tulevaisuudessa näitä kotiinkuljetuksella, ollaan hankittu Japanista Nikko -merkkisiä sähköautoja useampi kappale valmiiksi, niillä olisi toimitukset tarkoitus hoitaa kunhan saadaan viranomaisilta lupa.”

Pieni tölkki voi tuntua ajatuksena epätavalliselta, mutta taustalla on laajempi kulttuurimuutos juomiseen liittyen. Kansainvälinen terveystrendi on tuonut kauppojen hyllyille paljon alkoholittomia ja matala-alkoholisia tuotteita, joten Topo ja Karlsson lähtivät ratkaisemaan samaa tarvetta eri kulmalla. “Meille tuli ajatus, että jos ihmiset selvästi haluavat juoda alkoholia vähemmän, niin mitä jos tehtäisiin vain niistä alkoholijuomista pienemmän kokoisia”, Karlsson kertoo. “Ei tarvitse koko päivää viettää se sama tölkki kädessä, yhdellä huikalla koko juoma alas, ja kulutus pysyy samalla matalampana kun ei niitä tölkkejä välttämättä kovin montaa halua peräjälkeen avata. Kansanterveys meillä on tässä myös isosti mielessä, ajatellaan että tämä on tavallaan kulttuuriteko”, hän summaa.

Kaksikko uskoo vakaasti menestysmahdollisuuksiinsa, ja kansainvälistymisen valmistelut on jo aloitettu. Smålin valmistuksen laajentamisesta on ehditty jo sopia micronesialaisen pienpanimon kanssa, josta jakelu on tavoitteena aloittaa Japaniin vielä vuoden 2021 aikana. ”Teimme paljon tutkimusta kansainvälistymiseen liittyen yhteistyökumppaneidemme kanssa, ja Japani näyttäytyi mielenkiintoisena vaihtoehtona”, Topo paljastaa. ”Tuote sopii vielä paremmin paikalliseen käteen kuin täällä pohjoisessa, sillä japanilaisten kädet ovat keskimäärin suomalaisia pienikokoisemmat.”

 

Katso lisää: Klikkaa tästä


Lisätietoja mielellään antaa:                           Kuvat: http://bit.ly/smal-photos
Eetu Topo, Co-Founder, smål
050 536 9089 // eetu@kaskadrinks.com